Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

12 Februarie 2019
Vizualizari: 541
Comentează add

Moscova vrea ca traficul internetului rus să se realizeze nu prin serverele din străinătate, ci prin Rusia, ceea ce ar trebui să securizeze inclusiv operațiunile bancare şi poștale

Rusia vrea să creeze un "internet independent"

alexandru-beleavski

 Vladimir Putin - preşedintele Rusiei.        Foto: kremlin.ru/events/president.

Duma de Stat de la Moscova - camera inferioară a parlamentului - a început să examineze un proiect de lege vizând crearea în Rusia a unui 'internet independent', capabil să funcţioneze chiar şi în cazul deconectării ţării de la serverele străine.

Deputații ruși au votat astăzi, în prima lectură de bază, proiectul de lege privind asigurarea funcționării stabile a segmentului rus al internetului, în cazul deconectării lui de la infrastructura globală. Principalele competențe în realizarea sistemului revin Agenției Federale de Supraveghere în domeniul telecomunicațiilor, tehnologiilor informatice și mass media Roskomnadzor, ce ar urma să furnizeze operatorilor gratuit echipamentele necesare.

Proiectul prevede că traficul internetului rus se va realiza nu prin serverele din străinătate, ci prin Rusia, ceea ce ar trebui să securizeze inclusiv operațiunile bancare, poștale, plățile, ca și activitățile instituțiilor de stat în cazul apariției de amenințări la adresa internetului rus,

Roskomnadzor își poate asuma gestionarea lui centralizată și contracararea amenințărilor respective. Crearea așa-numitului internet suveran, conform notei de fundamentare a proiectului de lege, ține cont de "caracterul agresiv al noii doctrine americane în domeniul securității cibernetice", care numește Rusia între principalele amenințări în domeniu la adresa Statelor Unite.

Autorii proiectului de lege susțin, în același timp, că el nu are legătură cu varianta chinezească a internetului, ce presupune un control total din partea statului.


Etichete RoskomnadzorRusiainternettehnologiemailbănci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live