Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Noiembrie 2020
Vizualizari: 393
Comentează add

Preşedintele Putin spunea în mesajul de felicitare că dezvoltarea legăturilor bilaterale corespunde intereselor de bază ale celor două popoare.

Rusia vrea "relaţii constructive" cu preşedintele ales al R. Moldova

florin-lepadatu

  Maia Sandu.                  Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

Rusia speră să aibă relaţii constructive cu noul preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, după ce Kremlinul l-a susţinut deschis pe rivalul acesteia, Igor Dodon.
 
Preşedintele Putin spunea în mesajul de felicitare că dezvoltarea legăturilor bilaterale corespunde intereselor de bază ale celor două popoare şi - potrivit corespondentului nostru la Moscova - presa rusă se arată încruajată de afirmaţiile recente ale noului preşedinte moldovean.
 
Corespondenţă din Moscova - Reporter: Alexandru Beleavschi - Ambasadorul rus la Chişinău, Oleg Vasneţov, a confirmat pentru televiziunea Rossia-24, că va avea în curând o întâlnire cu Maia Sandu pentru a discuta parametrii continuării cooperării dintre cele două ţări.
 
În acelaşi timp, pe mediile ruse relatează astăzi că în interviul acordat ieri BBC, Maia Sandu s-a pronunţat pentru relaţii cu Rusia, declarând că speră să discute cu preşedintele Vladimir Putin, inclusiv cea mai serioasă dintre probleme, care este reglementarea transnistreană.
 
Ea a declarat, de asemenea, că doreşte să discute cu Putin asigurarea unor condiţii bune pentru cetăţenii moldoveni care lucreză în număr foarte mare în Rusia, deblocarea exporturilor de produse moldoveneşti şi semnarea acordului în domeniul pensiilor - relatează TASS.
 
 
 

Etichete RusiaMaia SanduRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live