Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

15 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1031
Comentează add

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut omologului francez François Hollande să reducă riscurile pentru relaţiile bilaterale, generate de tensiunile internaţionale actuale.

Rusia vrea livrarea navei Mistral sau va cere despăgubiri

radu-sarpe

 Navă Mistral. Foto: wikipedia.org.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut omologului francez, François Hollande, să reducă riscurile pentru relaţiile bilaterale, generate de tensiunile internaţionale actuale. 

La începutul întâlnirii pe care cei doi o au pe marginea summitului G20 din Australia, Putin a spus că este nevoie de astfel de convorbiri pentru a fi evitate consecinţele negative.   
 
Liderul de la Kremlin i-a oferit o strângere de mână mai curând rece preşedintelui Franţei, venit să-l întâlnească la hotelul în care stă la Brisbane - după cum au constatat corespondenţii France Presse. 
 
Iar referirea la consecinţele negative pentru relaţia bilaterală pare să facă aluzie la ultimatumul pe care Moscova l-a dat Franţei pentru livrarea primei nave de război comandate de Rusia printr-un contract de 1,2 miliarde de euro. 
 
Potrivit Agenţei Ria Novosti, Rusia ameninţă Franţa că va cere despăgubiri financiare serioase, dacă nu-i furnizează nava până la sfârşitul acestei luni. 
 
Ministrul francez al apărării spune însă că nu poate stabili un termen de livrare în această etapă. 
 
Din cauza crizei din Ucraina, Parisul este presat de aliaţii europeni şi americani să nu pună la dispoziţia Rusiei o navă militară cu care şi-ar putea ameninţa vecinii. 
 
Preşedintele Hollande i-a replicat de altfel lui Vladimir Putin că este gata să continue relaţia cu Rusia, dacă aceasta poate contribui la rezolvarea conflictului ucrainean. 
 
Tensiunile dintre Rusia şi ţările occidentale riscă să pună în dificultate summitul G20, consacrat în special problemelor economice. 
 
Dezvoltarea globală, îmbunătăţirea guvernării, liberalizarea comerţului şi coordonarea taxelor sunt temele puse pe agendă de gazda australiană a întrunirii.

Etichete Preşedintele RusieiVladimir PutinFrançois HollandeG20AustraliaMistralBrisbane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live