Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

17 Septembrie 2019
Vizualizari: 429
Comentează add

Rusia este marcată de un val de solidaritate cu un tânăr actor, condamnat ieri la închisoare după participarea la o serie de proteste antiguvernamentale la Moscova.

Rusia: Val de solidarizări cu un tânăr actor condamnat la închisoare

alexandru-beleavski-moscova

Arestarea lui Pavel Ustinov, 3 august 2019. Sursa: Captură YouTube

Rusia este marcată de un val de solidaritate cu un tânăr actor, condamnat ieri la închisoare după participarea la o serie de proteste antiguvernamentale la Moscova.

Pe reţelele sociale, prin flashmob-uri sau direct în spectacole, actori şi oameni de cultură îşi manifestă susţinerea. Sentinţa de ieri măreşte la şase numărul oamenilor întemniţaţi în Rusia pentru participare la recentul val de proteste antiguvernamentale. 

Actorii ruși se solidarizează cu colegul lor Pavel Ustinov, condamnat la trei ani și jumătate de lagăr pentru că ar fi luxat umărul unui soldat din Garda Națională în timpul intervenției brutale a poliției, care a dispersat un marş al opoziției desfășurat luna trecută la Moscova.

Actorul, care în timpul arestării a fost bătut de polițiști, a declarat că este nevinovat și nu a participat la mitingul opoziție, aflându-se în zonă întâmplător. Colegii săi de breaslă îşi exprimă sprijinul prin postări în rețelele de socializare cu hashtag-ul "eunoisuntemPavelUstinov" și prin flashmob-uri.

Aseară, la Moscova, mai multe spectacole, inclusiv la teatrele MHT Cehov şi Satyricon, între cele mai cunoscute, s-au încheiat cu declarații de solidaritate cu Pavel Ustinov, pe care actorii le-au rostit de pe scenă.

Între artiștii care s-au alăturat acțiunilor de solidaritate se numără și unii din cei mai cunoscuți oameni de teatru, film și show business ai momentului: regizorul Aleksandr Molochnikov, de la Teatrul MHT Cehov, i-a chemat pe artişti să dea dovadă de aceeași solidaritate pe care au manifestat-o jurnaliștii în cazul lui Ivan Golunov, căruia poliția i-a înscenat o posesie de droguri, caz care s-a încheie cu eliberarea jurnalistului și demisii în rândul polițiștilor.


Etichete rusiasolidarizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live