Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

31 Iulie 2020
Vizualizari: 584
Comentează add

UE a acuzat serviciul rus că a comis două atacuri informatice în luna iunie 2017 când au fost lovite mai multe companii din Europa, atacuri soldate cu mari pierderi financiare.

Rusia va răspunde sancțiunilor UE impuse serviciului militar de informații

sergiu-stet

 La Moscova, rigorile impuse de pandemie au redus la minimum manifestările jubiliare consacrate aniversării a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste.        Foto: Arhivă.

Ministerul rus de Externe a transmis vineri, 31 iulie, că va răspunde cu măsuri reciproce la sancțiunile financiare și de călătorie impuse de Uniunea Europeană împotriva serviciului militar rus de informații pentru presupuse atacuri informatice, transmite agenția Reuters.
 
"Bineînțeles că aceste acțiuni neprietenoase ale UE nu vor fi lăsate fără răspuns", a transmis ministerul printr-un comunicat, menționând că sancțiunile sunt motivate politic.
 
"În diplomație, totul este reciproc". În primele sancțiuni de acest fel privind infracțiunile informatice, UE a vizat departamentul pentru tehnologii speciale din cadrul serviciilor de informații militare ruse, cunoscut sub numele Directoratul Principal al Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse.
 
UE a acuzat serviciul rus că a comis două atacuri informatice în luna iunie 2017 când au fost lovite mai multe companii din Europa, atacuri soldate cu mari pierderi financiare.
 
Serviciul rus mai este acuzat că ar fi comis două atacuri împotriva sistemului național de electricitate din Ucraina în 2015 și 2016.

Etichete RusiaUEsancțiuniserviciu informațiicybermilitar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live