Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Octombrie 2018
Vizualizari: 583
Comentează add

Potrivit afirmaţiilor unui diplomat rus, o problemă militară și economică similară pentru Rusia ar fi şi aderarea Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică.

Rusia va lua măsuri dacă Georgia va intra în NATO

sergiu-stet

 

Rusia va fi nevoită să construiască o centură de apărare în imediata apropiere a oraşului Soci, dacă Georgia va deveni membru al NATO, a anunţat directorul Departamentului pentru cooperare europeană din cadrul MAE rus, Andrei Kelin, luând cuvântul în cadrul dezbaterii la nivel de experţi "Viitorul NATO şi interesele Rusiei", organizate în cadrul Clubului de discuţii "Valdai".

"Vom crea o centură de apărare în apropiere de Soci şi vom cheltui sume colosale cu scopul preîntâmpinării unor acţiuni din partea unui eventual inamic. Acest lucru este inevitabil" , a declarat Andrei Kelin citat de Tacc.

Potrivit afirmaţiilor diplomatului rus, o problemă militară și economică similară pentru Rusia ar fi şi aderarea Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică. Cu toate acestea, Andrei Kelin a subliniat că, deocamdată, nu se întrevede o aderare imediată a Ucrainei şi Georgiei la NATO, dar "dacă partenerii noştri occidentali vor merge pe calea forțării unei viitoare confruntări, atunci acest lucru s-ar putea produce, iar noi va trebui să fim serios pregătiţi pentru aceasta".


Etichete sOCIgEORGIAnatoAndrei KelinValdaiapărareRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live