Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Februarie 2019
Vizualizari: 334
Comentează add

Rachete pentru sistemele S-400 a fost expediat de Rusia în China cu trei nave însă una din nave a fost prinsă de o furtună puternică în strâmtoarea Canalul Mânecii.

Rusia va livra Chinei noi rachete pentru sistemele S-400

sergiu-stet

  Foto: Tass.

Rusia va livra Chinei noi rachete pentru sistemele antiaeriene S-400 pentru înlocuirea celor avariate în urma furtunii din Canalul Mânecii, a declarat luni, 18 februarie, şeful "Rosteh", Serghei Cemezov, în cadrul expoziţiei IDEX-2019 din Abu-Dhabi.

"Contractul a fost semnat demult, trebuie doar să le livrăm. Din păcate a avut loc o avarie. Vasul care transporta aceste rachete a fost prins de o furtună puternică. Am fost nevoiţi să distrugem toate rachetele avariate, iar acum pregătim altele noi pentru trimitere", a precizat Cemezov.

TASS amintește că completul de rachete pentru sistemele S-400 a fost expediat în China cu trei nave, însă, aşa cum au anunţat în luna ianuarie 2018 surse din cadrul Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară a Rusiei, una din nave a fost prinsă de o furtună puternică în strâmtoarea Canalul Mânecii, iar rachetele aflate la bordul acesteia au fost distruse.

Transportul maritim s-a reîntors în portul de plecare pentru verificarea elementelor avariate. S-a aflat apoi că primele două nave care se deplasau pe această rută au ajuns în siguranţă în China.


Etichete racheteRusiaChinas-400sisteme"Rosteh"Serghei Cemezov,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live