Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

24 Mai 2022
Vizualizari: 246
Comentează add

Ministrul rus al apărării a declarat că Rusia va continua operațiunea militară din Ucraina până la realizarea tuturor obiectivelor stabilite.

Rusia va continua operațiunea militară din Ucraina

alexandru-beleavski

    Ministrul apărării de la Moscova, Serghei Şoigu (stânga). Foto: eng.mil.ru.

Trupele ruse bombardează sistematic poziţii ale armatei ucrainene, dar şi elemente de infrastructură civilă. Întreaga regiune Lugansk este bombardată 24 de ore din 24, afirmă guvernatorul acesteia, citat de presa ucraineană.

Însă ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, susţine că militarii ruşi ar fi încetinit în mod deliberat ofensiva în Ucraina, pentru a permite evacuarea civililor şi pentru a evita victime în rândul populaţiei civile.

Rusia va continua operațiunea militară din Ucraina până la realizarea tuturor obiectivelor stabilite, indiferent de sancțiuni și ajutorul occidental masiv pentru Ucraina, a declarat, azi, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la reuniunea ministerială a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă, din care fac parte Rusia şi alte foste republici sovietice.

Potrivit generalului Şoigu, temându-se de înfrângerea armatei ucrainene, ţările occidentale au început să livreze urgent arme letale Ucrainei, pe teritoriul căreia, a spus el, se află în prezent consilieri militari occidentali, angajați ai companiilor militare private din Occident şi peste 6.000 de mercenari străini.

Serghei Şoigu a afirmat, de asemenea, că armata rusă temporizează în mod intenţionat ritmul opraţiunii militare, pentru a permite evacuarea populației civile din localitățile încercuite.

Actuala tactică, în opinia experților militari ruşi, constă în spargerea grupării ucrainene din Donbas, apreciată la câteva zeci de mii de militari în grupări din ce în ce mai mici şi încercuirea acestora, fără a se angaja pe cât posibil în lupte urbane.


Etichete Serghei ŞoiguRusiaUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live