Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 542
Comentează add

Centrul Naţional de Operaţiuni de Apărare al Federaţiei Ruse a anunţat că flota rusă urmăreşte mişcările distrugătorul american USS Donald Cook, care a intrat în apele Mării Negre

Rusia trimite o navă să supravegheze distrugătorul american USS Donald Cook

sergiu-stet

 Distrugătorul USS Donald Cook. Foto: www.defense.gov.

Centrul Naţional de Operaţiuni de Apărare al Federaţiei Ruse a anunţat că flota rusă urmăreşte mişcările distrugătorul american USS Donald Cook, care a intrat în apele Mării Negre în cursul dimineţii de sâmbătă.

Potrivit Centrului, nava rusească de escortă Pytlivy monitorizează distrugătorul prin mijloace electronice şi tehnice. În conformitate cu prevederile Convenţiei internaţionale de la Montreux, distrugătorul american nu poate petrece mai mult de 21 de zile în apele Mării Negre.

La rândul lui, Serviciul de presă al Flotei a VI-a Americane a anunţat că distrugătorul cu rachete ghidate USS Donald Cook din clasa Arleigh Burke a început să traverseze Strâmtoarea Dardanele spre Marea Neagră pentru a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi pentru a spori stabilitatea maritimă regională, nivelul de pregătire şi capacitatea navală cu aliaţii şi partenerii NATO din regiune. 

Comandantul distrugătorului, Matthew J.Powel, a subliniat că o astfel de cooperare va permite o reacţie eficientă la viitoarele crize şi prevenirea unor posibile agresiuni. 
 
Presa aminteşte incidentul naval care a avut loc între Rusia şi Ucraina la 25 noiembrie anul trecut. Atunci, trei nave ucrainene au fost sechestrate de gărzile de coastă ruseşti, pe motiv că acestea ar fi pătruns ilegal în apele teritoriale din apropierea peninsulei Crimeea, în strâmtoarea Kerci, care face legătura dintre Marea Neagră şi Marea Azov.
 
Kievul a acuzat Moscova de "agresiune" şi a declarat stare de urgenţă în zece regiuni ale ţării.  Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acceptat propunerea Berlinului de a trimite specialişti germani şi francezi în strâmtoarea Kerci pentru a verifica dacă Moscova garantează navigarea liberă între mările Neagră şi Azov.

Etichete USS Donald CookdistrugătormarinăMarea NeagrăPytlivyArleigh BurkeDardaneleNATOkERCI

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live