Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

28 Iulie 2014
Vizualizari: 975
Comentează add

Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a decis ca guvernul rus să plătească daune în valoare de 50 miliarde de dolari foştilor acţionari ai companiei petroliere Yukos.

Rusia trebuie să plătească despăgubiri acţionarilor Yukos

sorin-motatu

 

Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a decis ca guvernul rus să plătească daune în valoare de 50 miliarde de dolari foştilor acţionari ai companiei petroliere Yukos.

Curtea a stabilit că tribunalele ruse au cedat dorinţei guvernului de la Moscova de a falimenta gigantul petrolier, de a-i ceda activele sale unei companii controlate de stat şi de a-l trimite la închisoare pe directorul executiv, Mihail Hodorkovski, care dădea semne că devine un important competitor politic.

Bunurile Yukos au fost preluate de companii controlate de stat, într-un proces care a fost criticat aspru de tribunalul internaţional.

Hodorkovski a fost închis timp de zece ani şi graţiat spre surpriza generală la 20 decembrie de preşedintele rus Vladimir Putin, scrie France Presse. 

Decizia Curţii  Permanente de Arbitraj de la Haga nu este definitivă şi poate fi atacată.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a anunţat luni că ţara sa va utiliza toate opţiunile juridice pe care le are la dispoziţie pentru a-şi apăra poziţia după condamnarea sa, relatează AFP.


Etichete Curtea Permanentă de Arbitraj de la HagaYukosRusiadespăgubiricompanie petrolierăMoscovaMihail HodorkovskiVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live