Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

22 Aprilie 2019
Vizualizari: 422
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al președintelui V. Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia îl va aprecia pe noul lider de la Kiev şi posibilitatea de a conlucra cu el în funcție de fapte.

Rusia tratează cu respect alegerea poporului ucrainean

alexandru-beleavski

 Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. Foto: Arhivă.

Moscova consideră că este prea devreme pentru a spune dacă este posibilă o colaborare cu preşedintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Într-o primă reacție a Kremlinului la victoria lui Volodimir Zelenski în alegerile prezidențiale din Ucraina purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia îl va aprecia pe noul lider de la Kiev şi posibilitatea de a conlucra cu el în funcție de faptele acestuia.

Peskov a subliniat că este prea devreme să se vorbească despre posibilitatea ca președintele Putin să-l felicite pe Zelenski şi să lucreze împreună cu el. În același timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Rusia tratează cu respect alegerea poporului ucrainean, alegere evidentă - a menționat el  - adăugând însă că legitimitatea scrutinului a fost pusă sub semnul întrebării de imposibilitatea de a vota în care au fost puși milioane de ucraineni.

Dmitri Peskov i-a menționate în acest sens pe cei trei milioane de ucraineni care lucrează în Rusia, unde autoritățile de la Kiev nu au deschis secții de vot.

Oficialul rus a declarat, de asemenea, că soarta celor 24 de marinarii ucraineni arestaţi de Rusia după incidentul naval din strâmtoarea Kerci, în noiembrie trecut, trebuie decisă de instanța de judecată.

Marinarii sunt acuzați de încălcarea frontierei ruse, arestul lor preventiv fiind prelungit până pe 25 august. Ucraina și statele occidentale au cerut în repetate rânduri eliberare a acestora.


Etichete Volodimir ZelenskiDmitri PeskovVladimir PutinKremlinMoscovaUcrainaKiev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live