Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

7 Septembrie 2012
Vizualizari: 2085
Comentează add

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a făcut apel la Vladivostok la menţinerea deschiderii pieţelor globale şi regionale şi a cerut evitarea protecţionismului excesiv.

Rusia "susţine evitarea protecţionismului excesiv"

alexandru-beleavski-moscova

Vladimir Putin. Foto: Arhivă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a pledat într-un discurs susţinut la summitul APEC ce a început vineri la Vladivostok pentru reducerea protecţionismului în relaţiile comerciale.

Vladimir Putin a făcut un puternic apel la menţinerea deschiderii pieţelor globale şi regionale, evitarea protecţionismului excesiv şi elaborarea unor reguli universal acceptate, ale măsurilor de protecţie economică.

"Sunt necesare reguli clare şi inteligibile de luare a deciziilor, respectiv trebuie să punem punctele pe "i" şi să ne înţelegem în legătură cu nivelul admisibil al măsurilor de protecţie necesare pentru păstrarea locurilor de muncă în perioadele de criză", a declarat Vladimir Putin.

Între aceste măsuri, Vladimir Putin a subliniat necesitatea elaborării unor norme speciale care să permită ţărilor să sprijine acele sectoare ale economiilor proprii care sunt cele mai vulnerabile la instabilitatea globală.

Pe de altă parte, liderul rus a prezis că în următorii 20 de ani, pieţele emergente vor depăşi în mod substanţial economiile dezvoltate tradiţionale, ceea ce va modifica şi fluxurile de mărfuri şi cele financiare.


Etichete Vladimir PutinRusiaAPEC. summit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live