Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Iunie 2022
Vizualizari: 157
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a respins acuzațiile Ucrainei conform cărora Rusia ar fi furat cereale ucrainene pentru a le vinde Turciei.

Rusia şi Turcia au negat că ar fi tranzacţionat cereale furate de ruşi

florin-lepadatu

   Moscova. Foto: pixabay.com

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Rusia şi Turcia au negat joi că ar fi tranzacţionat cereale furate de ruşi din Ucraina.

Ambasadorul ucrainean la Ankara afirmase anterior că turcii ar fi printre beneficiarii transporturilor ilegale de grâne.

Ministrul turc de externe afirmă că verificările de până acum n-au confirmat reclamaţia, iar Kremlinul a avut o poziţie similară, după cum transmite corespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavschi: ”Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins acuzațiile Ucrainei conform cărora Rusia ar fi furat cereale ucrainene pentru a le vinde Turciei, Peskov menționând că ele au fost dezmințite și de ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, pe baza investigațiilor autorităților de la Ankara privind proveniența cerealelor cumpărate din Rusia. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat la Teheran, a respins la rândul lui orice legătură cu operațiunea rusă din Ucraina și criza alimentară globală care, potrivit acestuia, a apărut în urmă cu câțiva ani, ca urmare a politicii financiare „populiste a țărilor occidentale”. Problema cerealelor ucrainene, a spus Lavrov, ar fi fost demult rezolvată, în cazul în care Kievul și protectorii săi occidentali ar fi deminat porturile ucraineane de la Marea Neagră, pe care Ucraina le-a minat. Rusia, la rândul ei, garantează securitatea circulației vaselor cu cereale până la Bosfor. Totodată, în opinia sa, încercarea de a crea o coaliție internațională care să rezolve problema cerealelor ucrainene are drept unic scop intervenția în afacerile din regiunea Mării Negre sub egida ONU.”

 

Etichete moscovakremlin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live