Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

18 Octombrie 2016
Vizualizari: 807
Comentează add

Rusia şi Siria au suspendat atacurile aeriene asupra cartierelor rebele din Alep pentru introducerea pauzei umanitare.

Rusia și Siria "au suspendat atacurile aeriene asupra orașului Alep"

alexandru-beleavski-moscova

Alep. Foto: Arhivă.

Rusia şi Siria au suspendat, în această dimineaţă, atacurile aeriene asupra cartierelor rebele din Alep, care în ultimele săptămâni au fost supuse unor bombardamente intense.  

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat încetarea, începând de astăzi, ora 10 - ora locală, care este şi ora României, a bombardamentelor aviaţiei ruse şi a celei siriene în zona oraşului Alep, pentru a permite introducerea joi, 20 octombrie, la Alep, a pauzei umanitare anunţate ieri de Moscova şi Damasc.

Aceasta - a spus el - va permite garantarea părăsirii în condiţii de securitate a zonei de est a oraşului Alep de către  populaţia civilă şi pregătirea evacuării blonavilor şi răniţilor.

În acest scop, simultan cu intrarea în vigoare a pauzei, forţele siriene vor fi retrase la distanţe ce vor permite militanţilor să părăsească estul oraşului Alep cu armele în mână, pe două coridoare speciale. Rusia - a spus Serghei Şoigu - consideră că această iniţiativă a Moscovei va contribui la succesul discuţiilor care vor începe mâine, la Geneva, la nivel de experţi militari, al căror scop principal constă în separarea teroriştilor de opoziţia moderată şi evacuarea lor din estul oraşului alep.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, cu puţine minute în urmă, că încetarea bombardamentelor este un gest de bunăvoinţă pentru ca pauza declarată să fie folosită pentru departajarea grupării teroriste Jabhat al-Nusra şi altora asemenea acesteia de formaţiunile susţinute, echipate şi înarmate de SUA, anumite ţări europene şi regionale. 

Amintim că forţele guvernamentale siriene au lansat, luna trecută, o puternică ofensivă în Alep, cu participarea aviaţiei de război ruse.

Violenţa bombardamentelor ruso-siriene a fost criticată puternic de Statele Unite şi de Uniunea Europeană, care au afirmat că Moscova ar putea fi vinovată de crime de război.


Etichete rusiasiriaatac aerianaleprebelicartiere rebelebombardamenteserghei soigusuauecrime de razboi alep

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live