Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

18 Mai 2022
Vizualizari: 222
Comentează add

"Rusia şi-ar dori să ocupe Transnistria și Republica Moldova"

mario-balint

  Chișinău.           Foto: Arhivă.

Rusia şi-ar dori ca forţele sale să facă legătura terestră cu Transnistria, dar nu are capacitatea militară să o facă, e de părere un fost ministru al apărării de la Chişinău.

Acesta crede că obiectivul principal al Moscovei este întreaga Republică Moldova, nu doar regiunea separatistă a acesteia.

Rusia își dorește nu doar Transnistria, așa cum au confirmat recent liderii militari de la Moscova, dar și Republica Moldova, este de părere fostul ministru al apărării, generalul Vitalie Marinuță.

Acesta a declarat în exclusivitate pentru Radio România Actualități că din fericire, slăbiciunea armatei ruse face ca atingerea acestui obiectiv să nu poată fi realizată.

Generalul Vitalie Marinuță: "Din puctul meu de vedere, rușii vor nu numai Transnistria, rușii vor și Republica Moldova. Dacă nu era așa, ei demult deja pleacau de aici. În '92 își luau frumușel mantaua, armamentul și munițiile de la Cubasna și plecau. Acum, când vedem că ei vor și întreaga Ucraină, consider că, da, vor. Întrebarea e alta: pot ei acum să ia Transnistria sau nu? Și Republica Moldova? Eu cred că nu pot, fiind că Rusia și-a demonstrat incapacitatea sa militară și cred că va fi slabă și economic, pe o perioadă mare de timp, și, pentru moment, vrabia mălai visează. Dar nu poate ajunge".

Fostul ministru al apărării a mai spus că principalul obiectiv al regiunii separatiste Transnistrene este acela de a întârzia apropierea Republicii Moldova de România, de Uniunea Europeană și chiar de NATO.


Etichete Vitalie MarinuțăTransnistriaRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live