Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iunie 2021
Vizualizari: 349
Comentează add

Autoritățile au chemat din nou populaţia să se vaccineze, să poarte măşti, să respecte distanţarea socială şi să reducă numărul de contacte.

Rusia: Se înmulţesc infectările cu COVID - în creștere continuă din 2 iunie

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

În Rusia se înmulţesc infectările cu noul coronavirus. S-a înregistrat cel mai mare număr de noi cazuri pe zi din martie, iar cea mai afectată este capitala. Din Moscova transmite Corespondentul RRA, Alexandr Beleasvschi, a transmis detalii din Moscova.


Alexandr Beleasvschi: În ultimele 24 de ore în Rusia au fost raportate 10.470 cazuri noi de COVID, în creştere continuă din 2 iunie şi peste 10.000 pentru prima dată din 7 martie, totalul depăşind 5.125.000. S-au înregistrat 399 de decese, în total aproape 125.000. Maximele s-au înregistrat la Moscova - 4.124 de cazuri, cele mai multe din 16 ianuarie şi 59 de decese, cifră ce corespunde mediei din ultima lună. Experţii de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorului, care răspunde de măsurile împotriva epidemiei, consideră valorile ridicate de la Moscova punctuale şi determinate de faptul că oamenii practic nu mai poartă măşti.

Autorităţile din capitala rusă au anunţat că vor deschide noi centre de diagnosticare și că vor mări la 14.000 numărul de paturi pentru bolnavii de COVID.

Alexandr Beleasvschi: Ele au chemat din nou populaţia să se vaccineze şi să poarte măşti, să respecte distanţarea socială şi să reducă numărul de contacte. Va fi înăsprit controlul respectării normelor de protecţie sanitară în spaţiile publice. Totodată, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că nu va fi declarat un nou lookdown. Pentru a încuraja vaccinarea, ce rămâne la un nivel scăzut comparativ cu alte ţări, deşi vaccinuri există în număr suficient, deputaţii ruşi au votat astăzi legea care permite vaccinarea gratuită în unităţile medicale private.


Etichete rusiamoscovacazuri în creșterepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live