Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Martie 2014
Vizualizari: 1893
Comentează add

Comandantul militar al NATO, generalul Philip Breedlove a afirmat că Rusia se poartă mai mult ca un adversar decât ca un partener şi că urmăreşte cu îngrijorare situaţia.

Rusia se comportă "ca un adversar" al NATO

radiojurnal

Comandantul militar al NATO, generalul Philip Breedlove. Foto: captură youtube.com

Rusia se poartă mai mult ca un adversar decât ca un partener, iar Alianţa Nord Atlantică este foarte îngrijorată de ameninţarea pe care Moscova o prezintă pentru Transnistria, a afirmat astăzi comandantul militar al NATO, generalul Philip Breedlove.

El a precizat că Rusia a concentrat forţe importante la graniţa de est a Ucrainei şi, dacă va fi luată o decizie în acest sens, acestea sunt capabile să ajungă în Transnistria.

Presa rusă a scris, recent, că preşedintele legislativului de la Tiraspol ar fi solicitat, într-un mesaj adresat preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei, ca să fie analizată posibilitatea primirii Transnistriei în Federaţie, însă nu ar fi vorba de o cerere oficială.

Preşedintele Consiliului Federaţiei - Camera superioară a Parlamentului rus Valentina Matvienko a declarat la o televiziune rusă că Transnistria, Abhazia şi Osetia de Sud nu au adresat Moscovei cereri de a fi primite în componenţa Federaţiei Ruse.

"Nu s-au adresat şi a discuta acum despre aceasta este inoportun şi nu trebuie încercat să se prezinte Rusia ca şi cum ar fi gata să acapareze ceva. Această problemă nu se află pe ordinea de zi.

"Situaţia în cazul Crimeei este, într-adevăr, o situaţie deosebită, distinctă şi specială, astăzi fiind pur şi simplu restabilită dreptatea istorică" a spus Valentina Matvienko.

Jurnaliştii ruşi au reamintit că, în anul 2006, în Transnistria a avut loc un referendum în care 97% dintre participanţi s-au pronunţat pentru unirea cu Rusia.


Etichete NATOSUAEuropaRusiaUcrainaCrimeeaTransnistriageneralPhilip Breedlovetrupearmatăsoldaţiadversar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live