Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

7 August 2014
Vizualizari: 876
Comentează add

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că Rusia nu ar trebui să se folosească de o misiune de menţinere a păcii drept scuză pentru a invada estul Ucrainei.

Rusia "să își retragă militarii de la granița cu Ucraina"

sorin-motatu

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. Foto: nato.int

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut astăzi Rusiei să îşi retragă trupele mobilizate la graniţele cu Ucraina şi "să facă un pas înapoi de pe marginea prăpastiei".

Vorbind la Kiev, după o întrevedere cu premierul ucrainian, Arseni Iaţeniuk, Rasmussen a declarat că Rusia nu ar trebui să se folosească de o misiune de menţinere a păcii drept scuză pentru a invada estul Ucrainei.

Doborârea, pe 17 iulie, a avionului malaezian de către separatiştii pro-ruşi nu este altceva decât o consecinţă tragică a politicii Rusiei de a-i sprijini pe rebelii pro-ruşi şi de a destabiliza Ucraina, a mai spus secretarul general al NATO, citat de agenţia Reuters.

Alianţa Nord-Atalntică a indicat că în ultima perioadă numărul militarilor ruşi de la frontiera ucrainiană s-a dublat, existând temeri accentuate legate de o posibilă intervenţie rusă în fosta republică sovietică. 


Etichete secretarul general NATOAnders Fogh RasmussenRusiaUcrainamilitarigranițăretragereseparatişti pro-ruşi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live