Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2015
Vizualizari: 1539
Comentează add

Premierul britanic David Cameron a afirmat, într-un discurs rostit în Parlamentul de la Londra, că Rusia va fi supusă unor noi sancţiuni dacă situaţia din Ucraina se agravează.

Rusia riscă noi sancţiuni dacă situaţia din Ucraina se agravează

radiojurnal

Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron. Foto: gov.uk/flicker.

Premierul britanic David Cameron a afirmat, într-un discurs rostit în Parlamentul de la Londra, că Rusia va fi supusă unor noi sancţiuni dacă situaţia din Ucraina se agravează.

El a apreciat că acţiunile ilegale ale Rusiei au atins un nou nivel şi a avertizat că orice tentativă a rebelilor de a-şi extinde teritoriul spre oraşul-port Mariupol va atrage sancţiuni mai dure din partea Occidentului.

În pofida acordului de la Minsk, rebelii proruşi au cucerit oraşul strategic Debalţevo şi şi-au concentrat forţele în apropierea portului Mariupol.

Pe de altă parte, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat Statele Unite că aruncă Orientul Mijlociu în "haos" şi alimentează atitudinile extremiste pentru a-şi realiza voinţa de a conduce lumea.

Vorbind la o reuniune a Consiliului de Securitate ONU, şeful diplomaţiei ruse a criticat politica externă americană, făcând aluzie la campania de lovituri aeriene din Siria, la invadarea Irakului în 2003 sau la intevenţia din 2011 din Libia, scrie Reuters. 


Etichete Marea BritanieDavid CameronRusiaUcrainasancţiuniSerghei LavrovSUADonbasMariupolrebeliconflictONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live