Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2021
Vizualizari: 396
Comentează add

CEDO face solicitarea în baza art 39 al Regulamentului Curţii, ca măsură asiguratorie, care se aplică în situaţiile ce comportă riscuri pentru viaţă şi sănătate.

Rusia respinge cererea CEDO de eliberare imediată a lui Alexei Navalnîi

radiojurnal

   Alexei Navalnîi. Foto: Arhivă.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului cere guvernului rus eliberarea imediată a opozantului Alexei Navalnîi, întrucât consideră că există riscuri pentru viaţa acestuia în detenţie. Rusia respinge solicitarea, pe care o consideră un amestec fără precedent în activitatea instanţelor. Corespondentul RRA, la Moscova, Alexandr Beleavschi, a transmis mai multe detalii pe acest subiect. 

Alexandr Beleavschi: Ministrul rus al justiţiei, Konstantin Chuychenko, a respins ca inaplicabilă hotărârea de ieri a Curţii Europene pentru Drepturile Omului, CEDO, care a cerut eliberarea imediată a liderului de opoziţie Alexei Navalnîi, în baza articolului 39 al Regulamentului Curţii, ca măsură asiguratorie. Ea se aplică în situaţiile ce comportă riscuri pentru viaţa şi sănătatea solicitantului. Konstantin Chuychenko a numit verdictul CEDO un amestec flagrant în activitatea puterii judecătoreşti a unui stat suveran, nejustificată şi ilegală, nesusţinută de fapte şi argumente de drept. Potrivit acestuia, este o decizie politică ce contravine principiilor CEDO şi poate afecta refacerea relaţiilor dintre Rusia şi instituţiile Consiliului Europei. Luna aceasta, un tribunal din Moscova a comutat pedeapsa lui Alexei Navalnîi dintr-una cu suspendare într-una cu executare într-un dosar de delapidare pe care acesta îl consideră fabricat. Hotărârile CEDO în baza articolului 39 sunt obligatorii pentru statele vizate şi, totodată, foarte rare în practica Curţii, iar cererea de eliberare din detenţie a solicitantului este fără precedent.


Etichete Ministrul rus al justiţieihotărârea CEDOalexei navalnîi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live