Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

23 Martie 2014
Vizualizari: 1073
Comentează add

Viceministrul rus al apărării infirmă faptul că autorităţile de la Moscova au concentrat trupe la graniţa cu Ucraina şi că acest lucru este confirmat de inspectori internaţionali.

Rusia "respectă acordurile" privind trupele de frontieră

alexandru-beleavski-moscova

Observatori OSCE încercând să pătrundă în Crimeea (6 martie 2014). Foto: facebook.com/osce.org

Moscova respinge acuzaţiile legate de masarea de trupe la graniţa sa cu Ucraina şi susţine că respectă acordurile internaţionale ce limitează numărul soldaţilor săi la frontiera occidentală.

Viceministrul rus al apărării, Anatoli Antonov, a declarat astăzi, într-un interviu, că Rusia nu concentrează trupe la graniţa cu Ucraina, fapt confirmat, potrivit acestuia, şi de cele opt inspecţii internaţionale din ultima lună, dintre care şapte au vizat regiunile de la frontiera ruso-ucraineană.

Obiectivele militare şi zonele de dislocare a trupelor ruseşti au fost controlate inclusiv de două misiuni ucrainene, dar şi de militari din SUA, Germania, Franţa, Polonia şi alte ţări.

Anatoli Antonov a declarat că inspectorii au avut acces la toate obiectivele dorite, au discutat cu comandanţii ruşi, au fotografiat locurile de dislocare ale trupelor şi a urmărit deplasările acestora, prezentându-şi concluziile în public, în cadrul briefingurilor finale obligatorii.

"Şi ei au declarat că nu există nicio activitate militară a forţelor armate ruse, nedeclarată sau care provoacă îngrijorare, la graniţa cu Ucraina", spune Anatoli Antonov.

Generalul Antonov a declarat de asemenea că ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a avut mai multe convorbiri telefonice cu omologii săi american, Chuck Hagel, şi ucrainean, Igor Teniuh, pe care i-a informat în legătură cu situaţia reală de la frontiera ruso-ucraineană şi absenţa, din partea Rusiei, a oricăror intenţii de a concentra trupe în această zonă.


Etichete RusiaUcrainafrontierăAnatoli AntonovChuck HagelIgor Teniuh

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live