Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

30 Octombrie 2014
Vizualizari: 864
Comentează add

Gazprom anunţă că delegaţia rusă va reveni la Bruxelles doar în cazul în care Kievul şi Comisia Europeană se pun de acord asupra finanţării datoriei Kievului.

Rusia pune condiții pentru continuarea negocierilor cu Ucraina

alexandru-beleavski-moscova

Foto: Arhivă.

Un comunicat difuzat de gigantul Gazprom anunţă că delegaţia rusă va reveni la masa discuţiilor de la Bruxelles doar în cazul în care Kievul şi Comisia Europeană se pun de acord asupra finanţării datoriei ucrainene la gaze.

În caz contrar, afirmă purtătorul de cuvânt al Gazprom, negocierile care ar urma să fie reluate în această seară 'nu ar avea nici un sens'.

Mai conciliant, ministrul rus al energiei, Alexander Novak spune că principalii parametrii ai acordului au fost conveniţi.

Felicitări redactorilor copy-paste.

Revenit la Moscova după ce negocierile de la Bruxelles privind problema ucraineană a gazelor au luat o pauză până în această seară, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat astăzi, într-o şedinţă de guvern, că cele două acorduri şi anexele aferente ce vor permite reluarea livrărilor de gaze ruseşti în Ucraina pot fi semnate astăzi dacă se va conveni asupra garanţiilor achitării acestor livrări.

Comisia Europeană - a spus Novak - este în totalitate de acord cu poziţia Rusiei.

El a menţionat, de asemenea, că parametrii acordurilor au fost deja conveniţi.

Între altele, s-a convenit livrarea, în următoarele două luni, a patru miliarde de matri cubi de gaze pe care Ucraina este gata să le achite, a spus Novak, potrivit căruia negociatorii europeni şi ucraineani au declarat că au fost identificate şi fondurile necesare pentru finanţarea lor, iar Uniunea Europeană este gata să ofere garanţii privind plata acestor gaze.

Totodată, a subliniat Alexander Novak, aceste garanţii vor trebui fixate în scris, într-unul din protocoalele anexe la acorduri.


Etichete GazpromRusiaComisia Europeanăcondițiinegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live