Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

11 Aprilie 2018
Vizualizari: 901
Comentează add

Moscova susţine că acuzaţiile potrivit cărora preşedintele sirian este responsabil pentru atacul de la Douma nu se bazează pe fapte reale.

Rusia: Orice acţiune în Siria poate destabiliza situaţia în regiune

alexandru-beleavski-moscova

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. Foto: rador.ro.

Autorităţile de la Moscova continuă să susţină că acuzaţiile potrivit cărora regimul preşedintelui sirian este responsabil pentru atacul de la Douma nu se bazează pe fapte reale şi orice acţiune în Siria ar provoca destabilizarea situaţiei în regiune.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, şi-a exprimat speranţa că toţi membrii comunităţii internaţionale se vor abţine de la paşi inutili, care, a spus el, în realitate nu sunt provocaţi de nimic şi pot destabiliza situaţia fragilă în regiune.

La Kremlin, a declarat Dmitri Peskov, toţi doresc o investigatie obiectivă a informaţiilor privind situaţia din Douma. Rusia a precizat ieri, nu este categoric de acord cu versiunea occidentală privind pretinsul atac chimic din Douma şi cere o anchetă parţială înainte de a fi pronunţate verdicte.

Informaţii privind "urmările groaznice ale folosirii armelor chimice în oraşul Douma nu se bazează pe date reale", a subliniat oficialul rus, potrivit căruia subiectul este mult prea serios pentru a fi tratat pe baza de zvonuri şi informaţii goale din presă şi a se trage concluzii lipsite de orice bază.

Pe de altă parte, comentând tweet-ul preşedintelui american Donald Trump, care a chemat Rusia să fie gata să doboare, aşa cum a pretins că o va face, rachetele americane lansate asupra Siriei, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, a declarat că rachetele inteligente americane, aşa cum le-a numit Donald Trump, pot distruge toate dovezile folosirii armelor chimice în Siria, întrebându-se dacă inspectorii Organizaţiei Internaţionale pentru Interzicerea Armelor Chimice, care se vor deplasa în oraşul Douma, au fost avertizaţi în acest sens.

Rachetele americane, a adăugat ea, trebuie să zboare în direcţia teroriştilor şi nu a guvernului sirian care luptă împotriva lor.


Etichete Moscovaatacul de la Doumarusiasiriasuadmitri peskovkremlinatac chimicdonald trumprachete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live