Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

21 Decembrie 2015
Vizualizari: 855
Comentează add

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia îşi va perfecţiona armamentul nuclear ca factor de descurajare şi asigurare a propriei securităţi.

Rusia nu va agita "măciuca nucleară"

alexandru-beleavski-moscova

Foto: kremlin.ru.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia îşi va perfecţiona armamentul nuclear ca factor de descurajare şi asigurare a propriei securităţi, dar niciodată - a spus liderul de la Kremlin - nu va agita "măciuca nucleară".

Putin şi-a exprimat speranţa că un război nuclear global nu va avea loc şi nu se va găsi "niciun nebun care să-l declanşeze", întrucât aceasta ar însemna o carastrofă planetară.

De asemenea, a subliniat preşedintele rus, nimeni nu doreşte creşterea numărului de ţări posesoare de arme nucleare.

Referindu-se la conflictul din sud-estul Ucrainei, Vladimir Putin a declarat că Rusia susţine reglementarea acestuia, dar nu cu preţul lichidării fizice a populaţiei ruse şi rusofone din regiune, pe care nu o poate lăsa să fie "devorată de naţionaliştii ucraineni".

Putin a respins acuzaţiile occidentale la adresa Rusiei în legătură cu nerealizarea acordurilor de la Minsk ca pretexte pentru a obţine, prin sancţiuni şi presiuni, concesii din partea Moscovei.

Liderul rus a explicat politica SUA şi Uniunii Europene faţa de Ucraina prin dorinţa acestora de a împiedica procesele de integrare în spaţiul postsovietic, în care văd o încercare a Rusiei de a reface Uniunea Sovietică.


Etichete RusiaMoscovaKremlinVladimir Putin,. arsenal nuclearUcrainaacordul de la MinskSUAUEmăciuca nucleară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live