Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1197
Comentează add

Ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că Rusia nu se va ruga de Occident pentru ridicarea sancţiunilor şi a respins ideea unei înţelegeri pe această temă.

Rusia "nu se va ruga de Occident pentru ridicarea sancţiunilor"

radiojurnal

 Serghei Lavrov. Foto: mid.ru.

NATO a observat concentrări de trupe de-o parte şi de alta a graniţei ruso-ucrainene, potrivit secretarului general al Alianţei, Jens Stoltenberg.

Acesta i-a cerut, astăzi, Moscovei, să îşi retragă forţele. Federaţia Rusă a fost supusă, deja, unor sancţiuni economice de Uniunea Europeană şi Statele Unite pentru implicarea sa în criza din Ucraina.

Ministrul de externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că Rusia nu se va ruga de Occident pentru ridicarea sancţiunilor şi a respins ideea unei înţelegeri pe această temă.

Periodic, Moscova primeşte sugestii de a conveni anumite criterii în vederea ridicării sancţiunilor, sugerându-i-se ce anume trebuie să facă în acest scop, a spus şeful diplomaţiei ruse, adăugând însă că Rusia nu se va preta la asemenea jocuri, transmite corespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavschi.

Serghei Lavrov a făcut aceste declaraţii înaintea convorbirilor consacrate, în special crizei din Ucraina pe care le va avea în cursul serii, la Moscova, cu ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, aflat în prezent la Kiev, unde la această oră, are convorbiri cu preşedintele Petro Poroşenko.

Atât Frank-Walter Steinmeier, ieri, cât şi Serghei Lavrov, astăzi, au avertizat că nu trebuie aşteptate progrese decisive de la convorbirile lor de astăzi, de la Moscova, ce urmează unei dificile discuţii cu uşile închise pe care Vladimir Putin şi Angela Merkel au avut-o duminică, în marja summit-ului G20, din Australia.

Referindu-se, la Minsk, la relaţiile ruso-europene, grav afectate de criza din Ucraina, ministrul rus de externe şi-a exprimat speranţa că acestea nu au trecut totuşi de aşa-numitul punct de ireversibilitate, Rusia fiind în continuare interesată în dezvoltarea cooperării cu unul din cei mai importanţi parteneri ai săi comerciali şi economici.


Etichete NATORusiaJens StoltenbergMoscovaUcrainaSerghei LavrovPetro PoroșenkoFrank Walter SteinmeierG20AustraliaMinsk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live