Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

16 Aprilie 2018
Vizualizari: 584
Comentează add

Rusia a promis să nu se amestece în activitatea inspectorilor Organizaţiei Mondiale pentru Interzicerea Armelor Chimice aflaţi în Siria pentru a investiga atacul.

Rusia "nu se amestecă în activitatea inspectorilor OAIC în Siria"

alexandru-beleavski-moscova

Ghouta, Siria. Foto. Xinhua/Agerpres.

Comandantul centrului rus pentru reconcilierea părţilor în conflict din Siria, generalul Iuri Evtuşenko, a declarat că Rusia este gata să pună la dispoziţia experţilor Organizaţiei Internaţionale pentru Interzicerea Armelor Chimice - OIAC ce urmează să investigheze incidentul cu arme chimice din Douma mijloace de transport speciale şi pază, care va asigurată de Poliţia Militară rusă.

Reprezentanţa rusă pe lângă OIAC a declarat astăzi, într-o postare pe Twitter, că Moscova nu se va amesteca în activitatea misiunii de experţi.

Experţii OIAC au sosit sâmbătă la Damasc şi astăzi ar urma să se depaseze în oraşul Douma din Ghouta de Est, în apropiere de capitala siriană.

Ei vor cerceta la faţa locului informaţiile privind atacul cu arme chimice din 7 aprilie, pentru care ţările occidentale au acuzat regimul lui Bashar al-Assad.

Incidentul a fost invocat de SUA, Marea Britanie şi Franţa ca motiv pentru atacul cu rachete de croazieră întreprins sâmbătă noaptea împotriva Siriei.

Moscova a condamnat atacul occidental ca act de agresiune împotriva unui stat suveran, subliniind că a fost întreprins fără a aştepta concluziile anchetei OIAC.


Etichete rusiainspectori oaicsiriaarme chimicebashar al assadsuamarea britaniedamascdouma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live