Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

17 Noiembrie 2014
Vizualizari: 857
Comentează add

Preşedintele rus Vladimir Putin a respins acuzaţiile occidentale potrivit cărora Rusia ar livra arme rebelilor separatişti din estul Ucrainei.

Rusia "nu livrează arme rebelilor separatişti din E Ucrainei"

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin. Foto: Arhivă

Preşedintele rus Vladimir Putin a respins acuzaţiile occidentale potrivit cărora Rusia ar livra arme rebelilor separatişti din estul Ucrainei, în condiţiile în care Uniunea Europeană ia în discuţie posibile noi sancţiuni împotriva Moscovei, din cauza implicării în conflict. 

Vladimir Putin spune în schimb că acţiunile militare ale Ucrainei trec neobservate, dar dă asigurări că nu le va permite autorităţilor de la Kiev să îşi elimine oponenţii politici din est. 
 
Viziunea preşedintelui rus despre situaţia Ucrainei apare într-un amplu interviu dat televiziunii germane ARD şi preluat azi de presa rusă. 
 
Înainte de a părăsi mai devreme decât era prevăzut Summit-ul G20 din Australia, preşedintele Vladimir Putin le-a declarat jurnaliştilor că, oricât de ciudată ar părea, există bune perspective pentru reglementarea crizei ucrainene. 
 
Liderul de la Kremlin nu a oferit detalii, însă într-un interviu acordat joi, la Vladivostok, televiziunii germane ARD, difuzată însă ieri, el a insistat din nou pe necesitatea de a se asigura respectarea drepturilor tuturor locuitorilor Ucrainei, indiferent de etnia sau limba acestora, declarându-se surprins că anumite fore politice ucrainene nici măcar nu vor să audă de federalizare. 
 
La Kiev se vorbeşte de regionalizare şi de centralizare, ceea ce însă, potrivit liderului rus, este doar un joc de cuvinte, important fiind conţinutul. 
 
Preşedintele Putin a reafirmat că la origiena evenimentelor din Ucraina se află lovitura de stat din februarie, susţinută de o parte însemnat a populaţiei, a recunoscut el, dar totodată respinsă de locuitorii din sud-estul Ucrainei. 
 
Când noile autorităti de la Kiev, în loc să intre în dialog cu aceştia, au început să îi aresteze "în timpul nopţii", locuitorii din est au luat armele în mână. 
 
Situaţia nu poate fi privită unilateral, întrucât autorităţile de la Kiev folosesc în estul Ucrainei armata, inclusiv rachetele balistice, demonstrând că doresc distrugerea tuturor adversarilor lor politici din regiune, ceea ce, a subliniat liderul de la Kremlin, Rusia nu doreşte şi nu va permite.

Etichete Preşedintele rus Vladimir PutinRusiaUcrainaarmeUESummit-ul G20

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live