Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Februarie 2019
Vizualizari: 300
Comentează add

Moscova a subliniat, în repetate rânduri, că Rusia nu va ataca niciodată vreo ţară membră NATO.

"Rusia nu este o ameninţare pentru NATO"

sergiu-stet

  Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

Nu există niciun fel de indicii care să demonstreze o ameninţare la adresa NATO, în special în zona baltică, din partea Rusiei, consideră experţi din Germania. Declaraţii privind "ameninţarea rusă" se aud periodic din gurile politicienilor occidentali, iar cel mai tare - din ţările baltice şi Polonia.

Agenţia RIA Novosti aminteşte că Moscova a subliniat, în repetate rânduri, că Rusia nu va ataca niciodată vreo ţară membră NATO.

Potrivit afirmaţiilor ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, NATO ştie perfect de lipsa unor planuri din partea Moscovei de a ataca pe cineva, însă se foloseşte de pretexte pentru a-şi amplasa tot mai multe batalinoane şi tehnici militare în apropierea graniţelor ruse.

Membrul Comitetului pentru apărare din Bundestagul german, Alexander Neu, a declarat că, în urmă cu câteva luni de zile, a efectuat un sondaj în Guvern pentru a afla dacă Rusia ameninţă ţările NATO şi i s-a răspuns că nu există niciun fel de date privind existenţa unor ameninţări din partea Rusiei.

"Nu există ameninţări nici la adresa ţărilor baltice, nici la adresa ţărilor central-europene, nici la adresa Poloniei. Nu există nicio ameninţare" - a declarat Alexander Neu. Referindu-se la posibila existenţă unor ameninţări la adresa polonezilor şi a populaţiei ţărilor baltice, Alexander Neu a declarat că aceasta "este doar o simplă impresie". 


Etichete Serghei LavrovNATOţări balticePolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live