Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

25 Iunie 2013
Vizualizari: 1700
Comentează add

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a calificat drept inacceptabile acuzaţiile autorităţilor de la Washington protrivit cărora Rusia ar fi avut legături cu Edward Snowden.

Rusia neagă orice legătură cu "spionul american Snowden"

alexandru-beleavski

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a negat orice legătură între Rusia şi Edward Snowden, fostul consilier al CIA, căutat de americani pentru spionaj şi trădare.

Lavrov a calificat drept inacceptabile acuzaţiile aduse Moscovei de către Washington în acest caz.

Rusia respinge în termeni categorici ca absolut inacceptabile încercările Statelor Unite de a o acuza de încălcarea legilor americane în cazul ex-agentului CIA, Edward Snowden, a declarat, cu puţin timp în urmă, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la o conferinţă de presă susţinută la Moscova, după întâlnirea cu omologul său tunisian, Mourad Medelci.

"Vreau să afirm, de la bun început, că nu avem nicio tangenţă nici cu domnul Snowden, nici cu relaţiile sale cu justiţia americană, nici cu deplasările sale prin lume. El şi-a ales traseul de sine-stătător, noi aflând despre asta, ca şi majoritatea celor prezenţi, din mass-media.

"El nu a trecut frontiera rusă şi considerăm absolut nejustificate şi inacceptabile încercările la care asistăm, de a acuza partea rusă de încălcarea legilor SUA şi chiar de complot, şi, în plus, însoţite de ameninţări la adresa noastră. Nu există nicio bază juridică pentru un astfel de comportament al oficialilor americani şi aceasta este premisa de la care pornim", a declarat Serghei Lavrov.

Aprecierile corespunzătoare au fost aduse la cunoştinţa părţii americane pe canalele corespunzătoare. Oficialii ruşi afirmă că nu au cunoştinţă unde se află în prezent Edward Snowden.

Declaraţia lui Serghei Lavrov presupune că după sosirea, duminică, la Moscova, de la Hong-Kong, acesta nu a părăsit zona de tranzit a Aeroportului Sheremetyevo şi, deci, conform legislaţiei internaţionale, nu a trecut oficial pe teritoriul rus, aflându-se în continuare sub incidenţa legislaţiei internaţionale.

Prevalându-se de aceasta, Rusia poate respinge formal orice cereri de extrădare venite din partea Statelor Unite.


Etichete RusiaSUACIAspionSerghei LavrovEdward Snowden

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live