Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

9 Mai 2014
Vizualizari: 1094
Comentează add

Vladimir Putin s-ar putea deplasa în Crimeea pentru a participa la parada organizată de autorităţile acestei regiuni ucrainene, anexate în martie de Federaţia Rusă.

Rusia marchează victoria din 1945 asupra naziştilor

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin. Foto: captură youtube

Rusia va marca victoria din 1945 asupra naziştilor printr-o demonstraţie de forţă militară.

Totodată, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, este posibil să se deplaseze în Crimeea pentru a participa la parada organizată de autorităţile acestei regiuni ucrainene, anexate în martie de Federaţia Rusă.

Parada începe la ora 9:00, ora României, la ea urmând să participe ca şi anul trecut peste 11.000 de militari şi peste 150 de unităţi de tehnică de luptă, ca şi 69 de avioane şi elicoptere al căror număr este în mod tradiţional egal cu cel al anilor care au trecut de la victoria împotriva Germaniei naziste.

Parada militară se desfăşoară vineri şi în alte 24 de oraşe din Rusia, inclusiv în cele opt oraşe din Rusia actuală, între acestea fiind Sevastopol şi Kerci, intrate în componenţa Rusiei odată cu alipirea Crimeii.

Principala intrigă a acestei zile este legată de posibilitatea menţionată de presa rusă, dar neconfirmată oficial până la acestă oră, ca preşedintele Putin să viziteze Sevastopolul.

Ar fi prima vizită a liderului de la Kremlin pe teritoriul Crimeii, după alipirea peninsulei, un gest de întărirea a acestui act, care pe fondul actualei crizei din Ucraina, ar risca să provoace reacţii negative atât la Kiev cât şi în occident.


Etichete RusiavictorienaziştiVladimir PutinCrimeeaparadă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live