Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

11 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1192
Comentează add

Preşedintele Vladimir Putin consideră amplasarea scutului american antirachetă o tentativă de a submina paritatea nucleară şi stabilitatea globală şi cea regională.

Rusia lucrează la rachete capabile să depăşească scutul american

alexandru-beleavski-moscova

Foto: kremlin.ru. 

Rusia lucrează la sisteme militare ofensive, pentru a putea contracara orice instalaţii balistice, a declarat preşedintele Vladimir Putin, după o întâlnire cu reprezentanţii industriei de apărare.

Rusia va răspunde la desfăşurarea scutului global american antirachetă, lucrând la propriul sistem antirachetă, dar în prima etapă prin realizarea de arme de atac, capabile să depăşească orice sisteme antirachetă, a declarat preşedintele Vladimir Putin, la o reuniune la Soci, consacrată dezvoltării armatei şi industriei militare.

Arme capabile să depăşească sisteme antirachetă eşalonat au fost realizate şi testate cu succes în ultimii trei ani, anul acesta ele intrând în dotarea armatei ruse, a spus liderul de la Kremlin.

Acesta este şi răspunsul la acţiunile SUA şi aliaţilor acestora care, refuzând să ţină cont de îngrijorările Moscovei şi de propunerile de cooperare, dar şi în pofida reglementării problemei nucleare iraniene continuă realizarea scutului.

"Referirile la ameninţarea iraniană cu rachete nucleare, ca şi la cea nord-coreeană maschează planurile adevărate, scopul adevărat fiind neutralizarea potenţialului nuclear al altor state, în primul rând, desigur, al Rusiei, ca şi dorinţa de a obţine o superioritate militară decisivă", a declarat Vladimir Putin.

Preşedintele rus a spus că ţara sa consideră aceste acţiuni o tentativă de a submina paritatea nucleară şi stabilitatea globală şi cea regională şi a declarat în repetate rânduri că va lua măsurile necesare de întărire a potenţialului forţelor sale strategice.

Nu este pentru prima dată când liderul de la Kremlin cataloghează scuturile antirachetă, care urmează să fie instalate în România şi Polonia, drept ameninţări directe.

De fiecare dată, Statele Unite şi Alianţa Nord Atlantică au susţinut că elementele antirachetă din Europa nu sunt îndreptate împotriva Moscovei, ci au rolul de a combate ameninţările venite din afara Europei, din state precum Iran. 


Etichete Rusiascutul american antirachetăVladimir Putinneutralizarea potenţialului nuclearNATOameninţări directeIranCoreea de Nord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live