Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

29 Aprilie 2016
Vizualizari: 1430
Comentează add

"Rusia va reacţiona dacă Suedia va adera la NATO", a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Rusia lansează avertismente în cazul în care Suedia aderă la NATO

alexandru-beleavski-moscova

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru.

"Rusia va reacţiona dacă Suedia va adera la NATO" -  avertismentul vine din partea ministrului de externe Serghei Lavrov.

Într-un interviu pentru un cotidian suedez, acesta a spus că Moscova îşi rezervă dreptul să reacţioneze prin anumite măsuri în cazul aderării Suediei la Alianţa Nord-Atlantică, fără să precizeze însă la ce măsuri se referă.

Rusia finalizează realizarea unei noi generaţii de rachete invulnerabile pentru armele NATO, inclusiv scutul antirachetă - a declarat vineri pentru RIA NOVOSTI Evgheni Serebrennikov, vicepreşedintele Comitetului pentru apărare şi securitate al Consiliului Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus.

Dacă Suedia va adera la NATO, vor fi desfăşurate la graniţele de nord-vest ale Rusiei, în paralel cu creşterea efectivelor militare ruseşti în această regiune.

Declaraţiile senatorului rus urmează comentariilor ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat joi cotidianului suedez "Dagens Nyheter".

Serghei Lavrov a subliniat că în cazul aderării Suediei la Alianţa Nord-Atlantică Rusia va răspunde prin măsuri tehnico-militare, aşa cum a avertizat în repetate rânduri că va fi obligată să o facă în cazul în care NATO va continua politica de "extindere nesfârşită spre est".

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, înfiinţarea de baze inclusiv în cadrul scutului antirachetă, cum este cea din România, şi creşterea prezenţei militare a NATO în Europa de Est, fie şi pe bază de rotaţie, încalcă actul fondator NATO-Rusia care prevede nedesfăşurarea de forţe substanţiale pe teritoriile noilor state membre ale Alianţei. În acelaşi timp, a declarat Serghei Lavrov, Moscova este gata să dialogheze cu NATO.


Etichete Rusia va reacţiona dacă Suedia va adera la NATOministrul rus de externeSerghei Lavrov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live