Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

18 Septembrie 2018
Vizualizari: 307
Comentează add

Un avion de recunoaştere al Rusiei a fost doborât în Siria în timp ce se întorcea la o bază aeriană la câteva minute după un atac al aviaţiei israeliene.

Rusia l-a convocat pentru explicaţii pe numărul doi din ambasada Israelului

luminita-apostol

 Ministrul apărării de la Moscova, Serghei Şoigu (stânga). Foto: eng.mil.ru.

Rusia l-a convocat la ministerul de externe pe numărul doi al ambasadei Israelului la Moscova pentru a protesta faţă de doborârea unui avion de recunoaştere rus în largul coastelor Siriei.

Avionul Rusiei a fost lovit de apărarea anti-aeriană siriană care a ripostat - după cum susţine armata rusă - la lovituri aeriene ale Israelului. Avionul rus a fost doborât luni seară, 17 septembrie, în timp ce se întorcea la o bază aeriană în Siria, la câteva minute după un atac al aviaţiei israeliene.

Armata rusă reproşează Israelului că şi-a anunţat atacul cu mai puţin de un minut înainte de producerea acestuia. Toţi cei 15 membri ai echipajului avionului rus au fost ucişi. 

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu l-a avertizat pe omologul său israelian, Avigdor Liberman, că Moscova îşi rezervă dreptul să riposteze, considerând că Israelul este complet responsabil de incident.
 
Ulterior însă, preşedintele Vladimir Putin a adoptat un ton mult mai conciliant şi a explicat incidentul printr-o succesiune de circumstanţe accidentale tragice. Preşedintele Putin a spus că Moscova va răspunde, în special, prin întărirea securităţii militarilor săi din Siria. 

Etichete Serghei ŞoiguIsraelRusiadiplomaţieSiriaAvigdor Liberman,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live