Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

1 Iulie 2014
Vizualizari: 951
Comentează add

Preşedintele Vladimir Putin a apreciat că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko va purta întreaga responsabilitate pentru războiul din estul ţării.

Rusia "îşi va proteja etnicii"

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin în Sevastopol, Crimeea. Foto: captură youtube.com

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că va continua să-i apere pe etnicii ruşi şi a apreciat că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko va purta întreaga responsabilitate pentru războiul din estul ţării.

El şi-a exprimat regretul faţă de decizia acestuia de a nu prelungi armistiţiul, în pofida apelurilor internaţionale.  

Potrivit preşedintelui Putin, evenimentele din Ucraina au fost provocate, ele devenind expresia concentrată a politicii de descurajare a Rusiei care nu a încetat după încheierea Războiului Rece.

Rusia nu putea rămâne impasibilă la ameninţările la adresa drepturilor etnicilor ruşi şi a tuturor celor care în Ucraina se consideră "partea lumii ruse extinsă" - a spus Vladimir Putin.

"Noi, desigur, nu avem dreptul să-i lăsăm pe locuitorii din Crimeea şi Sevastopol la discreţia naţionaliştilor şi radicalilor agresivi, nu avem dreptul să permitem restrângerea considerabilă a accesului nostru la acvatoriul Mării Negre ca pe pământul Crimeei şi Sevastopol să ajungă în cele din urmă, şi cred, destul de repede, trupe NATO şi să fie schimbată astfel radical echilibrul de forţe din Nordul Mării Negre".

Vladimir Putin a declarat că Rusia va continua să apere drepturile etnicilor ruşi din afara graniţelor, făcând uz de toate mijloacele disponibile, de la cele politice şi economice, până la intervenţiile umanitare şi dreptul la autoapărare.


Etichete Vladimir PutinPetro PoroşenkoUcrainaRusiaCrimeeiSevastopoletnic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live