Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

7 Octombrie 2016
Vizualizari: 794
Comentează add

Consiliul de Securitate este convocat de urgenţă la cererea Moscovei pentru a analiza situaţia din Siria

Rusia îşi permanentizează prezenţa în Siria

alexandru-beleavski-moscova

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească de urgenţă la cererea Rusiei, pe tema situaţiei din Siria. Emisarul special al ONU, Staffan de Mistura, a avertizat că în oraşul Alep cartierele aflate sub controlul rebelilor riscă să fie complet distruse până la sfârşitul acestui an.

Peste 250.000 de persoane trăiesc în zonele din Alep asediate de trupele regimului Bashar al-Assad. Între timp, la Moscova, autorităţile iau în considerare permanentizarea prezenţei militare ruseşti în Siria. 

Conform corespondentului RRA la Moscova Alexandr Beleavski, noua Dumă de Stat a Rusiei a ratificat în unanimitate acordul cu Siria privind desfăşurarea pe termen nelimitat şi gratuit a Grupului militar rus aerian în ţara arabă, Aerodromul Khmeinin din provincia Latakia. Acordul a fost semnat în secret la Damasc pe 25 august, anul trecut şi a funcţionat până în prezent în regim provizoriu.

El menţionează că aviaţia rusă se află în Siria la invitaţia conducerii acestei ţări şi acţionează la ordinul comandantului rus şi de comun acord cu reprezentantul guvernului sirian. Potrivit acordului, militarii ruşi pot trece liber frontiera cu Siria, fără să fie controlaţi de grănicerii şi vameşii sirieni.

De asemenea, Siria va nu percepe nici un fel de taxă pentru armele, muniţia, echipamentele şi materialele aduse din Rusia pentru misiunile de luptă şi asigurarea securităţii şi a activităţi bazei şi a personalului acesteia.


Etichete RusiaSiriaConsiliul de Securitate ONUAlep

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live