Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

5 Februarie 2019
Vizualizari: 885
Comentează add

O dată cu suspendarea participării la Tratatul pentru dezarmare nucleară Rusia poate să dezvolte rachete terestre cu rază de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri.

Rusia îşi modifică programele în domeniul armamentului

alexandru-beleavski

   Foto Arhivă

Ministerul rus al Apărării a trecut la adaptarea programului în domeniul armamentului după ce Statele Unite şi Rusia au suspendat Tratatul pentru dezarmare nucleară în urmă cu câteva zile.

O dată cu suspendarea participării lor la acest tratat crucial, cele două puteri pot de acum să dezvolte rachete terestre cu rază de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri.

Este ceea ce a şi anunţat astăzi ministrul apărării de la Moscova. El susţine că şi Statele Unite procedează asemănător. În cadrul măsurilor militare aprobate sâmbătă de preşedintele Vladimir Putin, ca răspuns la suspendarea de către SUA a participării la tratatul cu Rusia privind lichidarea forţelor nucleare intermediare, INF, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat astăzi că în perioada 2019-2020 Rusia va trebui să realizeze varianta terestră a rachetei de croazieră navale Kaliber şi o rachetă balistică hipersonică, cu rază medie de acţiune de asemenea cu bazare la sol.

Termenele de realizare şi finanţarea se pot reduce considerabil prin adaptarea în acest scop a rachetelor existente, cu bazare navală şi aeriană, a precizat generalul Şoigu, subliniind că noile rachete va trebui să aibă şi rază de acţiune mai mare. Rusia are deja în serviciu rachete hipersonice Kinjal, desfăşurate pe avioane, în districtul militar de sud la Marea Neagră.

El a declarat de asemenea că SUA lucrează la rândul lor la realizarea propriilor rachete terestre cu rază de peste 500 de kilometri, ce depăşesc limita prevăzută de Tratatul INF. Rusia Si SUA se acuză reciproc de încălcarea Tratatului INF. Washingtonul a anunţat suspendarea participării la acest tratat cu începere din 2 februarie, măsură urmată imediat de decizia în oglindă a Rusiei. Tratatul va înceta să existe dacă în termeni de şase luni cele două puteri nu vor ajunge la o soluţie.


Etichete Vladimir Putin,Serghei Şoigu,KalibernaveracheteKinjalhipersonic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live