Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

11 Decembrie 2017
Vizualizari: 473
Comentează add

Rusia intră oficial în campania electorală pentru prezidenţialele din martie 2018

Rusia intră oficial în campania electorală pentru scrutinul prezidenţial

alexandru-beleavski-moscova

 

Preşedintele Vladimir Putin va susţine joi tradiţionala conferinţă de presă maraton de final de an, care va marca însă şi startul campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din primăvară.

Data oficială va fi stabilită de Consiliul Federaţiei pe 15 decembrie. Se ştie însă că alegerile vor avea loc pe 18 martie, în mod deliberat în ziua în care, în urmă cu 4 ani, preşedintele Putin a semnat decretul de anexare a Crimeii.

Putin urmează să decidă dacă va candida ca independent sau din partea unui partid sau mişcări, partidul puterii 'Rusia Unită' declarând deja că îl va susţine necondiionat. Liderul rus şi-a anunţat intenţia de a candida, săptămâna trecută, la o întâlnire cu muncitorii uzinelor auto GAZ din Nijni Novgorod, ceea ce, în opinia unor experţi, arată că se va concentra mai mult pe problematica internă.

Liderul de la Kremlin candidează la cel de-al 4-lea său mandat, al doilea de 6 ani, din postura de favorit absolut.

Conform institutului independent Levada Center, în favoarea sa ar vota 53% din totalul respondenţilor şi 67% din cei ce au decis deja că vor merge la vot. unii comentatori s-au grăbit să vadă în anumite declaraţii şi măsuri luate recent de liderul rus o tendinţă spre o anumită liberalizare internă şi detensionare a relaţiilor cu Occidentul. Este vorba de acordul ca sportivii ruşi să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud sub drapelul olimpic, anunţarea înfrângerii ISIS şi a retragerii, în curând, a principalelor forţe ruse din Siria, posibila desfăşurare în Donbas a unor forţe ONU de menţinere a păcii.


Etichete RusiaVladimir PutinKremlinCoreeaDonbasONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live