Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

13 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1690
Comentează add

Încă o divizie dotată cu rachete S-400 de ultimă generaţie a ajuns în Crimeea după ce anul trecut o altă mare unitate similară a ajuns în peninsulă.

Rusia instalează sisteme antirachetă suplimentare în Crimeea Rusia instalează sisteme antirachetă suplimentare în Crimeea - Conține video

radu-dobritoiu

Rusia a desfăşurat astăzi o nouă divizie dotată cu sisteme sol-aer S-400 în Crimeea, au anunţat agenţiile de presă ruse, într-o escaladare a tensiunilor militare în peninsula din nordul Mării Negre. Noua divizie va avea baza în apropiere de Sevastopol şi va controla spaţiul aerian pe direcţia graniţei cu Ucraina, informează agenţia de ştiri RIA preluată de Reuters.

Peninsula ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, ceea ce a atras sancţiuni din partea Uniunii Europene şi a SUA contra Moscovei şi a agravat situaţia din regiune.În luna decembrie, SUA au anunţat că intenţionează să livreze Ucrainei 'capacităţi de apărare consolidate', experţii susţinând că printre acestea sunt incluse rachete antitanc Javelin.

În primăvara anului trecut, Rusia a desfăşurat o primă divizie de rachete S-400 în Crimeea, mai exact în apropierea oraşului-port Fedosia. Noua divizie de rachete este desfăşurată lângă oraşul Sevastopol şi va controla spaţiul în zona frontierei cu Ucraina.

Noul sistem de apărare aeriană, proiectat pentru a apăra graniţele Rusiei, poate fi transformat într-un modul ofensiv în mai puţin de cinci minute, a explicat Viktor Sevostianov, înalt responsabil în forţele aeriene ruse.

Sistemele S-400, introduse prima dată în dotarea forţelor militare ruse în 2007, pot doborî rachete balistice pe o rază de 60 de kilometri.


Etichete Peninsula CrimeeaRachete CrimeeaSisteme S400

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live