Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

10 Februarie 2018
Vizualizari: 1297
Comentează add

Moscova consideră ''inacceptabilă'' punerea în pericol a vieţii soldaţilor ruşi în Siria.

Rusia îngrijorată de viaţa soldaţilor săi din Siria

radu-dobritoiu

 

Rusia a făcut apel sâmbătă la toate părţile din Siria să dea dovadă de reţinere şi consideră absolut ''inacceptabilă'' punerea în pericol a vieţii soldaţilor ruşi, apel ce survine după loviturile aeriene israeliene în Siria.

''Facem apel insistent către toate părţile implicate să dea dovadă de reţinere şi să evite orice act ce poate duce la complicarea şi mai mult a situaţiei'', a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat. ''Este absolut inacceptabil de a crea ameninţări împotriva vieţii şi a securităţii soldaţilor ruşi'' care se află în Siria, a adăugat MAE rus citat de AFP.

Exprimându-şi ''profunda nelinişte'', MAE rus afirmă că pierderile umane şi materiale de partea siriană sunt încă necunoscute.

Israelul a întreprins sâmbătă lovituri aeriene în Siria după interceptarea a ceea ce statul evreu a prezentat a fi o dronă iraniană provenită din Siria şi care a intrat în spaţiul său aerian, un act calificat drept ''un atac'' de către autorităţile israeliene.

MAE rus nu a menţionat comunicatul comun publicat mai înainte de către comandamentul militar al Rusiei şi de cei doi aliaţi ai regimului sirian - Iran şi Hezbollah -, ce califica drept ''minciuni'' afirmaţiile israeliene.

La sfârşitul lui ianuarie, premierul israelian Benjamin Netanyahu a purtat discuţii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, exprimându-şi preocuparea în legătură cu influenţa crescândă a Iranului în Siria şi i-a cerut Moscovei să facă tot ce se poate pentru a limita prezenţa sa în apropiere de frontierele statului evreu.

Rusia a început în septembrie 2015 o campanie militară în sprijinul regimului preşedintelui sirian, Bashar Al-Assad. Această intervenţie a schimbat cursul războiului ce face ravagii în Siria începând din 2011, permiţând forţelor loialiste să câştige bătălii importante.

În decembrie, Vladimir Putin a ordonat retragerea parţială a trupelor ruse din Siria, estimând că misiunea armatei ruse a fost îndeplinită. Moscova menţine însă mai multe baze militare în Siria.


Etichete Trupe rusesti SiriaRusia in Siriabaze rusesti Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live