Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Februarie 2020
Vizualizari: 463
Comentează add

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a precizat că Rusia nu va accepta nicio intervenție militară pentru înlăturarea președintelui Nicolas Maduro.

Rusia îndemnă la dialog între "opoziţia şi puterea" din Venezuela

sergiu-stet

 Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că guvernul venezuelan și opoziția trebuie să se așeze la masa dialogului fără condiții preliminare pentru a rezolva criza politică prin care trece țara.
 
Ministrul Lavrov a precizat că Rusia nu va accepta nicio intervenție militară pentru înlăturarea președintelui Nicolas Maduro. Serghei Lavrov a făcut aceste declarații înaintea unei vizite oficiale pe care o va face în Venezuela.
 
Corespondentul BBC transmite că vizita pe care Lavrov o va efectua semnalează sprijinul clar pe care îl oferă președintelui Maduro, personaj disprețuit și respins la nivel internațional, existând multe voci care acuză regimul pe care îl conduce pentru dificultățile cu care se confruntă Venezuela.
 
Serghei Lavrov va avea întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt din Venezuela pentru a discuta pe tema cooperării mai strânse pe teme precum energia și apărarea. Potrivit Ministerului rus de Externe, această vizită are scopul de a contracara "sancțiuni unilaterale ilegale" care ar agrava situația economico-socială din țară. 

Etichete VenezuelaopoziţieSerghei LavrovNicolas Madurosancţiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live