Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Iulie 2022
Vizualizari: 342
Comentează add

Duma de Stat a adoptat azi o lege care pedepseşte cu ani grei de închisoare ceea ce oficial va fi considerat apeluri de a acţiona împotriva securităţii ţării.

Rusia: închisoare pentru "apeluri la acţiuni împotriva securităţii țării"

sergiu-stet

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Sergei GUNEYEV/ SPUTNIK/ AFP

Rusia a adoptat miercuri, 6 iulie, o lege care pedepseşte cu ani grei de închisoare ceea ce oficial va fi considerat apeluri de a acţiona împotriva securităţii ţării, într-un moment în care Moscova sancţionează pe oricine se opune ofensivei sale militare în Ucraina, relatează AFP citată de Agerpres.
 
Textul, care prevede până la şapte ani de închisoare pentru un astfel de delict, a fost votat miercuri de către Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal), care a înăsprit de asemenea pedepsele aplicate pentru spionaj şi în caz de "colaborare confidenţială cu străinii".
 
În virtutea noilor dispoziţii, apelurile publice individuale de a acţiona împotriva securităţii Rusiei vor fi de acum pedepsite cu pedepse mergând de la doi la patru ani de închisoare. Pedeapsa poate fi mărită la cinci ani de detenţie în cazul unor astfel apeluri difuzate de către mass-media şi la şapte ani dacă se fac în grup organizat.
 
De la începutul operaţiunii militare ruse în Ucraina la 24 februarie, autorităţile ruse au consolidat dispozitivul de represalii împotriva vocilor critice la adresa acestei ofensive, blocând media independente şi reţele de social media şi adoptând legi care sancţionează cu pedepse grele cu închisoarea orice formă de critică considerată că ar păta imaginea armatei.
 
Numeroşi ruşi - opozanţi şi simpli cetăţeni - au fost încarceraţi deja pentru astfel de motive, aşteptându-şi procesul.

Etichete Rusiaînchisoarecriticiopozițiesiguranțărăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live