Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINTEI Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

17 Aprilie 2015
Vizualizari: 1365
Comentează add

Rusia a început o serie de exerciţii tactice cu rachete în Crimeea, regiune a Ucrainei, ocupată anul trecut şi anexată de Moscova după un aşa-zis referendum.

Rusia face exerciţii tactice cu rachete în Crimeea

alexandru-beleavski-moscova

Foto: Arhivă. 

Rusia a început, de astăzi, o serie de exerciţii tactice cu rachete în Crimeea, regiune a Ucrainei, ocupată anul trecut şi anexată de Moscova după un aşa-zis referendum, nerecunoscut de către comunitatea internaţională.

Începând de luna trecută, Rusia şi-a intensificat exerciţiile militare de la Marea Baltică până în Extremul Orient.   
 
Continuăm seria de exerciţii militare efectuate de Rusia aproape neîntrerupt în acest an, în zona Crimeii. 
 
Navele Flotei Mării Negre au exersat, în aceste zile, desantări de infanterişti marini şi tehnică militară pe un ţărm neamenajat în zona localităţii Feodosia din peninsulă. 
 
La exerciţii au participat cele mai mari două nave de desant din dotarea Flotei, una din care urmează să efectueze în continuare trageri asupra unor ţinte maritime şi aeriene - a informat Serviciul de presă al Flotei. 
 
De asemenea, potrivit acestuia, ieri a început şi faza activă a unor aplicaţii tactice, la care participă complexe de rachete antinavale de coastă de tip Bastion şi Bal. 
 
Complexele Bastion sunt dotate cu rachete supersonice sol-mare de tip Onix sau SSM- 25 /.../ 
 
În documentarul despre alipirea Crimeii la Rusia, difuzat luna trecută şi bazat pe un amplu interviu al preşedintelui Vladimir Putin, acesta a dezvăluit că, în martie 2014, a dat ordin ca în peninsulă să fie desfăşurată demonstrativ mai multe complexe Bastion în aşa fel încât să fie vizibile din satelit. 
 
Conform comandantului Flotei Mării Negre, Aleksandr Vitko, activarea radarului unuia dintre aceste sisteme a determinat retragerea distrugătorului american Donald Cook, echipat cu sistem antirachetă AEGIS şi rachetă de croazieră Tomahawk, după ce acesta s-a plasat într-o poziţie în care rachetele sale puteau contorla întreaga peninsulă.
 

Etichete Rusiaexerciţii tactice cu rachete în CrimeeaUcrainaMarea BalticăNavele Flotei Mării Negrerachete antinavale de coastă de tip Bastion şi Balcomandantul Flotei Mării NegreAleksandr Vitko,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live