Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

2 August 2017
Vizualizari: 992
Comentează add

În etapa finală a exerciţiilor va avea loc testarea pregătirii unităţilor militare pentru serviciul la posturile de pacificatori din zona de securitate de-a lungul Nistrului.

Rusia face exerciţii militare în regiunea separatistă transnistreană

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Râul Nistru lângă cetatea Hotin          Foto: Sergiu Şteţ

Avioane de luptă ale Alianţei Nord-Atlantice, spaniole şi finlandeze, au interceptat trei avioane militare ruseşti în apropierea Estoniei, transmite agenţia Reuters, care notează că numărul interceptărilor de avioane ale forţelor ruseşti a crescut în ultimii ani, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Moscova, generate de implicarea Rusiei în criza din Ucraina.

Ample exerciţii militare ruseşti au loc şi în regiunea separatistă transnistreană, în pofida numeroaselor proteste ale autorităţilor de la Chişinău.  

După cum transmite postul rusesc de televiziune Zvezda, subordonat Ministerului Apărării de la Moscova, în prezent, militarii ruşi execută exerciţii de apărare poziţională şi mobilă. O atenţie deosebită este acordată conducerii unităţilor din subordonare de către comandaţii companiilor din cadrul grupului operaţional de trupe ruse şi coordonării acţiunilor acestora cu pacificatorii, precizează sursa citată.

Următoarea etapă va fi dedicată coordonării acţiunilor unui batalion de infanterie motorizată, în cadrul contingentului militar rusesc al trupelor de pacificare. În etapa finală va avea loc testarea pregătirii unităţilor militare pentru serviciul la posturile de pacificatori din zona de securitate de-a lungul Nistrului.


Etichete ZvezdaTransnistriaseparatistarmatămilitarNistru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live