Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Aprilie 2021
Vizualizari: 271
Comentează add

Ministerul rus al Afacerilor Externe a precizat că acesta este un răspuns la "decizia nefondată" a Bulgariei de a declara persona non grata doi angajați ai Ambasadei ruse.

Rusia expulzează doi diplomați ai Ambasadei Bulgariei

sergiu-stet

   Foto: Arhivă.

Rusia expulzează doi diplomați bulgari, a informat Ministerul rus al Afacerilor Externe citat de RIA Novosti. Cei doi diplomaţi au la dispoziţie 72 de ore să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse.
 
Ministerul a precizat că acesta este un răspuns dat de Rusia la decizia nefondată a autorităţilor de la Sofia de a declara persona non grata doi angajați ai Ambasadei ruse din capitala Bulgariei.
 
''La 20 aprilie, ambasadorul Bulgariei la Moscova, Atanas Kristin, a fost invitat la sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, unde i s-a înmânat o notă din partea ministerului, prin care este anunţat că primul secretar al serviciului consular al Ambasadei Bulgariei în Rusia, N. Panaiotov, și primul secretar al serviciului pentru probleme comerciale și economice al Ambasadei Bulgariei în Rusia, C. Hristozov, sunt declaraţi persona non grata", a menționat ministerul.
 
Procuratura Generală din Bulgaria a anunțat demararea procedurilor preventive împotriva unui grup de persoane suspectate de spionaj în favoarea Moscovei. Se presupune că cei doi cetăteni ruși ar fi fost implicați în ''activități de informații nereglementate''.
 
Ambasada Rusiei de la Sofia a precizat că "se bazează pe depolitizarea cazului" de spionaj din Bulgaria și încetarea speculațiilor cu privire la implicarea Moscovei.

Etichete RusiaBulgariaexpulzarediplomatspionaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live