Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

3 Februarie 2020
Vizualizari: 517
Comentează add

Rusia a decis expulzarea străinilor infectaţi cu noul coronavirus, după ce săptămâna trecută a hotărât să închidă întreaga sa frontieră cu China

Rusia expulzează cetățenii străini infectaţi cu noul coronavirus

alexandru-beleavski-moscova

 Foto: Arhivă/captură youtube.com

Rusia a decis expulzarea străinilor infectaţi cu noul coronavirus, după ce săptămâna trecută a hotărât să închidă întreaga sa frontieră cu China, frontieră care are o lungim de peste 4.000 de kilometri, şi a restricţionat şi legăturile de transport.

În Rusia sunt înregistraţi oficial doi chinezi contaminaţi, aflaţi în carantină la spitale din zona munţilor Urali şi din Extremul Orient.

Premierul Mişustin a declarat astăzi, la o şedinţă de guvern televizată, că noul coronavirus a fost adăugat pe lista bolilor deosebit de periculoase, fapt care permite astfel de expulzări şi măsuri speciale de izolare.

Mişustin a spus că a semnat un plan de combatere a epidemiei şi a dat asigurări că situaţia este sub control. Alexandr Beleavschi trasmite acum de la Moscova.


Reporter: Planul prevede de asemenea facilitarea importului de medicamente necesare, neomologate deocamdată în Rusia. Mihail Mişustin a declarat că Rusia dispune de toate medicamentele și mijloacele necesare și a cerut autorităților să asigure ca ele să se afle la dispoziția populației, iar farmaciile să nu mărească prețurile.

În ultimele zile, în unele localități au crescut de câteva ori prețurile la măștile sanitare. Premierul a propus de asemenea amânarea Forumului internațional pentru investiții de la Soci, ce urma să aibă loc săptămâna viitoare, cu participare la nivel înalt.

Rusia a închis circulația feroviară cu China, majoritatea companiilor aeriene suspendându-şi zborurile în această țară. În regiunile de graniță din Extremul Orient a fost declarată stare de urgență.

În același timp, funcționează câteva coridoare pentru evacuarea cu autobuzele. Moscova a anunțat de asemenea că cetățenii ruși din provincia Hubei și centrul acesteia, orașul Wuhan, focarul infecției - estimativ, 350 de persoane - vor fi evacuați cu ajutorul aviației militare ruse.


Etichete chinarusiacoronavirusexpulzarecarantinaspitale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live