Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

12 Martie 2015
Vizualizari: 1732
Comentează add

Rusia continuă seria exerciţiilor militare la Marea Neagră, inclusiv în Crimeea, în cadrul politicii generale de intensificare radicală a pregătirii de luptă din ultimii ani.

Rusia desfăşoară ample manevre militare la Marea Neagră

alexandru-beleavski-moscova

Militari ai Federației Ruse. Foto: http://eng.mil.ru. 

Armata rusă a demarat azi ample manevre militare în paralel cu un exerciţiu comun NATO la Marea Neagră. 

Un grup de nave din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră a efectuat exerciţii cu muniţie reală, iar 8.000 de militari ruşi fac manevre în districtele federale Sud, Caucazul de Nord şi Crimeea, precum şi la bazele militare ruse din Armenia, Osetia de Sud şi Abhazia.   
 
Rusia continuă seria exerciţiilor militare la Marea Neagră, inclusiv în Crimeea, în cadrul politicii generale de intensificare radicală a pregătirii de luptă promovată în ultimii ani. 
 
Conform Serviciului de Presă al Flotei Mării Negre, nave purtătoare de rachete din componenţa acesteia, o navă cu pernă de aer şi două vedete maritime au simulat lansări de rachete şi au efectuat trageri cu muniţie reală de artilerie asupra unor ţinte ce simulau o grupare navală inamică. 
 
În continuare va fi exersată apărarea navelor împotriva atacurilor aeriene, cu participarea aviaţiei Flotei Mării Negre. 
 
În paralel, în trei districte militare alăturate, cel de Sud situat la graniţa cu Ucraina, nord-caucazian şi districtul Crimeea, dar şi la bazele ruseşti din Armenia, Osetia de Sud şi Abhazia au început ample exerciţii ale trupelor de artilerie şi rachete la care participă peste 8.000 de militari. 
 
În total, armata rusă efectuează anual în jur de 3.500 de exerciţii militare de amploare diferită. 
 
Prezenţa permanentă în sudul Rusiei a unor trupe aflate în stare de alertă este determinată de evoluţiile conflictului din Ucraina, în timp ce intensificarea generală a exerciţiilor este interpretată de experţii ruşi ca fiind şi un răspuns la creşterea activităţilor militare NATO în apropierea Rusiei.  
 
Amintim că Alianţa Nord Atlantică desfăşoară o serie de exerciţii în Europa de Est pentru a sprijini statele aliate din zonă, îngrijorate de intenţiile Moscovei în regiune. Relaţiile dintre Occident şi Rusia sunt la cel mai redus nivel după încheierea războiului rece, în contextul crizei din Ucraina.

Etichete Armata rusăNATOmanevre militareFlota rusăCrimeeaArmeniaOsetia de SudAbhazianave

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live