Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

5 Octombrie 2015
Vizualizari: 1046
Comentează add

Pentru a cincea zi consecutiv, aviaţia rusă a bombardat în Siria poziţii ale militanţilor grupării jihadiste, încă Occidentul susţine că ruşii îi lovesc şi rebelii anti-Assad.

Rusia continuă campania aeriană în Siria

alexandru-beleavski-moscova

Foto: captură video.

Pentru a cincea zi consecutiv, aviaţia rusă a bombardat în Siria poziţii ale militanţilor grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit Moscovei, în timp ce preşedintele sirian Bashar al Assad, protejatul Moscovei, a avertizat că succesul intervenţiei ruse e vital pentru salva regiunea de la distrugere.

Occidentul susţine însă în continuare că aceste bombardamentele vizează nu doar Statul Islamic ci şi pe rebelii anti-Assad.

Cele mai recente informaţii oficiale publicate duminică la prânz de Ministerul rus al Apărării centralizează şi descriu în detaliu rezultatele atacurilor, când aviaţia rusă a efectuat 20 de zboruri, lansând lovituri asupra unui număr de 10 obiective ale ISIS.

Ţintele atacate s-au aflat în provinciile Idlib, la nord de Damasc şi Raka în nord-estul Siriei, unde se află şi aşa-numita capitală a statului terorist.

Conform datelor oficiale, prin atacul cu bombe şi rachete au fost distruse patru puncte de comandă, două tabere de antrenament şi un centru de pregătire a luptătorilor islamişti, mai multe depozite de arme, muniţii şi combustibil.

După cum apreciază Statul Major rus, loviturile efectuate de aviaţia rusă au reuşit să întrerupă funcţionarea sistemului de comandă şi asigurare tehnico-materială a organizaţiei teroriste ISIS şi să provoace distrugeri majore infrastructurii de pregătire a teroriştilor ce organizau atacuri în Siria şi Irak. 


Etichete Siriaatacuri ale aviaţiei ruseStatul Islamicregimul lui Bashar al-AssadbombardamenteOccident

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live