Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

8 August 2022
Vizualizari: 126
Comentează add

Rusia continuă bombardamentele asupra oraşelor ucrainene

alex-buzica

 Angajații serviciilor de salubritate din Mikolaiv, oraș din sudul Ucrainei, îndepărtează molozul rezultat în urma unui bombardament rusesc din 2 august 2022. Foto: Oleksandr GIMANOV/ AFP

În Ucraina se intensifică luptele în est, unde Rusia încearcă să ocupe regiunea Doneţk, din bazinul Donbas. Pe frontul de sud, forţele ruse încearcă să îşi consolideze poziţiile, în condiţiile în care ucrainenii au lansat, în ultima perioadă, mai multe contraatacuri şi au anunţat că pregătesc o contraofensivă pentru eliberarea întregii regiuni.

Rusia îşi continuă şi bombardamentele asupra oraşelor ucrainene. În Ucraina, noaptea trecută, sirenele antiaeriene au sunat pe tot teritoriul ţării: în sud, în Odesa, aici unde mă aflu de patru zile, nimeni nu a dormit liniştit.

Mai multe rachete ruseşti au trecut pe deasupra regiunii ca mai apoi să fi interceptate, iar avioane de luptă ale Rusiei au fost zărite deasupra Mării Negre în proximitatea oraşului. Şi la Mikolaiv, considerat un oraş al rezistenţei ucrainene, bombardamentele cu rachete ruseşti continuă.

Ruşii atacă agresiv aici, dar şi la Doneţk. Doar duminică au avut loc în aceste regiuni nu mai puţin de 50 de atacuri cu rachete în care au murit 16 oameni, a declarat ministrul de interne al Ucrainei, Evgheni Ienin.

Tot acesta, a precizat că Cernăuţiul a rămas singurul oraş în care nu a avut loc nici un atac, fiind considerat cea mai sigură zonă de pe tot teritoriul ucrainean.


Etichete MikolaivDoneţkUcrainaDonbas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live