Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 192
Comentează add

O delegaţie talibană s-a aflat miercuri la Moscova pentru convorbiri internaţionale după preluarea puterii de către talibani.

Rusia, China şi Iranul vor colaborare cu talibanii

sergiu-stet

 Luptători talibani în Kabul, 16 august 2021.       Foto: Arhivă.

Rusia, China şi Iranul au cerut să se colaboreze cu talibanii în Afganistan pentru a asigura ''stabilitatea'' în regiune, în timp ce au solicitat acestora să pună în aplicare ''politici moderate'', relatează AFP citat de Agerpres.
 
''Preocupate de activitatea unor organizaţii teroriste interzise în Afganistan, părţile şi-au reafirmat dorinţa de a continua să promoveze securitatea în ţară pentru a contribui la stabilitatea regională'', au scris cele trei state într-o declaraţie comună difuzată la încheierea discuţiilor.
 
O delegaţie talibană s-a aflat miercuri la Moscova pentru primele convorbiri internaţionale pe teritoriul rus de la preluarea puterii de către talibani, în august.
 
În total, zece ţări au participat la aceste negocieri cu reprezentanţii noului regim afgan: Rusia, China, Iran, Pakistan, India şi cele cinci foste republici din Asia Centrală, dar nu şi Statele Unite.
 
Aceste zece state au solicitat, de asemenea, talibanilor să pună în aplicare ''politici moderate'', atât pe plan intern, cât şi pe plan extern.

Etichete AfganistantalibaniChinaRusiaMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live