Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

12 Februarie 2021
Vizualizari: 181
Comentează add

Moscova este gata să rupă relațiile cu Uniunea Europeană ca entitate dacă sancțiunile europene vor crea riscuri pentru economia rusă, spune ministrul de externe, Serghei Lavrov.

Rusia avertizează că ar putea să rupă relațiile cu UE

alexandru-beleavski

  Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Foto: mid.ru

Rusia a avertizat că ar putea să rupă relațiile cu Uniunea Europeană dacă aceasta va impune noi sancţiuni economice. Măsura a fost evocată de șeful diplomației europene Josep Borrell atunci când a fost convocat în Parlamentul European după vizita sa la Moscova.

Noile sancțiuni ar reprezenta o reacție la încarcerarea opozantul lui Aleksei Navalnîi, arestat și apoi condamnat la închisoare cu executare după ce a revenit din Germania, unde a fost tratat în urma otrăvirii sale în Rusia.

Moscova este gata să rupă relațiile cu Uniunea Europeană ca entitate dacă sancțiunile europene vor crea riscuri pentru economia rusă, a declarat ministrul de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru canalul YouTube "Soloviov-Live".

Rusia și UE sunt vecini, Uniunea Europeană este cel mai mare partener al Rusiei în domeniul comerțului și investițiilor şi Rusia dorește să continue relațiile de afaceri reciproc avantajoase, dar ruptura poate interveni, a subliniat șeful diplomației ruse: "Dacă vom vedea încă o dată, cum am simțit nu o singură dată, că în anumite domenii ni se impun sancțiuni ce creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile sfere".

Serghei Lavrov a declarat că Moscova nu dorește să se izoleze, dar trebuie să fie gata pentru o asemenea situație. Luni, șefii diplomaţiilor UE vor discuta posibilitatea unor noi sancțiuni împotriva Moscovei, după ce un tribunal  rus a comutat pedeapsa cu suspendare a liderului de opoziție Alexei Navalnîi întruna cu executare, iar Poliția a reținut câteva mii de manifestanți care au protestat împotriva acestei decizii.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Rusia va răspunde inevitabil și proporțional la posibilele noi sancțiuni din partea Uniunii Europene.


Etichete Josep BorrellAlexeiAleksei NavalnîiSerghei Lavrov,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live